Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2022 10:16 - Кроасонова торта с ванилов крем
Автор: anichka1988 Категория: Рецепти   
Прочетен: 3331 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2022 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Здравейте кулинари и мили читатели! :) ;)
Днес искам да ви напиша една много лесна,вкусна и евтина рецепта за кроасани с ванилов крем,чийто десерт направих вчера а и вече се изяде-сладкиш да изчезнеш за един ден.:-)))))))))))))).....
Тортата е без печене и миксер даже не ви трябва. Тук не гоним перфектна визия, а
по-скоро вкус,затова не се притеснявайте ако не ви се получи перфектната форма на сладкиша.  

Както вече съм споменавала,в блога си качвам най-вкусните рецепти  от цял свят,като вкючвам освен вкусотии с по-завъртяно приготвяне,така и лесни и здравословни рецепти за всяка домакиня. Така че,тук има вкусове от всичко по малко и ако търсите дадена рецепта,то вие можете да я намерите тук.
Пишете коя да е следващата рецепта,която искте да сготвим.Главата ми е пълна с нови идеи и рецепти и ще продължавам да мотивирам повече домакини да си приготвят храната вкъщи. ;)

Тортата с кроасани е подходяща за забързаните домакини,защото не отнема много време за приготвянето й. На мен ми излезе около 7 евро за 4 порции.Но като се има предвид надулите се цени в България,сметнах за добре че не е нужно да обръщам евро в левове.
И така готови ли сте да оближете и тавата? :)))))))) Ако не сте правили този лесен и вкусен десерт,ето и рецептата за нея.  

Необходими продукти: 4 порции  
5 кроасана (моите бяха с горски плодове,но вие можете да използвате и с друг вид крем)
600 мл. прясно мляко
1 ч.ч захар
1 ванилия
щипка сол
2 жълтъка
2 с.л. натурално нишесте
1/2 ч.ч конфитюр от горски плодове
1 натурален шоколад 80% какао   

Начин на приготвяне:  

Млякото, захарта и солта се загряват в касерова.Като заври се добавя смес от нишестето,жълтъците и малко мляко. Темперират се с горещото мляко и се бърка постоянно до гъст крем.Това става като горещото мляко се сипва на малки порции към жълтъците като внимавате да не се пресекат.Ако е необходимо се добавя мляко или още нишесте.
Крема се оставя да изстине и през това време кроасаните се нарязвят на колелца около 1 см.
В дълбока тавичка се намазва от крема и отгоре се нареждат плътно едно до друго филийките кроасани.Намазват се от конфитюра и се поливат с крем.
Идва ред кроасани и така докато свършат продуктите...
Накрая се поръсва обилно с шоколадови стърготини. Вие можете да използвате ядки или натрошени бисквити,но на мен комбинацията със сладко и горчив натурален шоколад много ми харесва.Пробвайте и ще се убедите.;)
Кроасановата торта отива в хладилника за минимум 1 час.Нарязва се на квадрати (не се притеснявайте ако се разпаднат,все пак е домашен десерт) и се сервира с вкусно кафе. Ние си я хапнахме с хубаво италианско кафе еспресо.
Boun appetito! :)))        



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 96462
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 110
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031