Постинг
18.02.2022 23:41 -
Орзо с доматен сос и Хумус за разядка
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.02.2022 23:58

Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 18.02.2022 23:58


Лесна и вкусна рецепта за орзо,която отнема само няколко минути за приготвянето й. Орзо е вид паста във формата на ориз и се консумира често както в Турция, така и в Италия.Може да се използва и като гарнитура към пилешко на грил или само така сервирано с натрошено сирене отгоре.
Ето и рецептата за това вкусно вегетарианско ястие.
Необходими продукти:
200 гр. орзо (вид паста)
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 консерва домати
1 канелена пръчка
2 ч.л кимион
3 с.л. зехтин
1 стрък магаданоз
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбок тефлонов тиган се загрява зехтина на умерен огън и се запържват лука и чесъна наситно до омекване.Добавят се консервата домати,канелената пръчка,кимиона,черния пипер и сол на вкус.Ври 1 мин и се добавя същото количество вода от консервата домати заедно с орзото.
Ври под капк на умерен огън до готвност на орзото като от време на време се разбърква.
Накрая се добавя и захарта,изключва се от котлона и се прибавя ситно нарязания магаданоз.Сервира се с натрошено сирене.
За хумуса:
1 консерва нахут предварително изплакнен и отцеден се бледира в кухненски робот заедно с 3 с.л тахан,2 скилидки чесън,2 с.л. зехтин, 4 с.л. лимонов сок,1 с.л вода и сол на вкус.Хумуса се консумира,както като разядка с крекери,така и към някакъв вид леко ястие/салата.
Другото ястие (виж снимката) е запеканка с тиквички по ливански,чиято рецепта можете да намерите в блога ми.
Ако искате да ме подкрепите, в това което правя като ви представям вкусни рецепти от цял свят, можете да ме последвате и в моите кулинарни страници в Инстаграм или Фейсбук- @ani_homekitchen.Там споделям и лични и забавни :)))) истории от моя живот,за да имате повече представа за мен като личност. Благодаря ви!
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог

Гласове: 110