Постинг
18.01.2022 11:56 -
Парфета с малини


Празника на влюбените наближава и ако празнувате и искате да изненадате своята половинка с този лек десерт след основното ястие, то това е моето преложение за Парфе с малини,манго,лек крем и лимонов пандишпан.
Хормона на щастието -Ендорфин,мигновено ще реагира и приключите чудесно вечерта.
Дори и да не празнувате,винаги има повод да си приготвите това сладко изкушение. Освен че изглежда доста апетитно,е и много вкусно.Чудесен вариант да изненадате и свои гости.
Докато дойде време за Свети Валентин,а и не само,ние българите си имаме друг празник- -Трифон Зарезан,ще ви споделям рецепти подходящи за празниците-било то десерти,основни или закуска,която също важи за романтичния празник-закуска в леглото за нея(него).
Ще ви давам и съвети кое основно ястие от моите в блога ми,би си подхождало повече с даден десерт.
Това вкусно и леко малиново парфе примерно, би си подхождало след Лазания,Пиле Тандури по индийски или Италианска пица-виж в страничката ми тези вкусни рецепти.
Необходими продукти: 2 порции
150 гр. малини-около ч.ч
1 бр.манго
готов лимонов пандишпан-виж рецептата ми за Торта с горски плодове.Лимоновият блат е много подходящ за тази рецепта.Ако не ви се занимава,можете да купите готов лимонов пандишпан (кейк).
1 с.л. лимонов сок
за крема:
1 ч.ч гръцко кисело мляко-то е по-кремообразно и не толкова кисело
1 кафена малка чашка захар
ванилия
Начин на приготвяне
В дъното на красива чаша започвате да редите първо малко от натрошения пандишпан, следва лъжица от крема (смесили сте предварително съставките за крема).Идва ред и на няколко малини и малки парчета от мангото.Капват се няколко капки от лимоновия сок.Следва пандишпан и така докато свършат птодуктите.
Парфетата се слагат в хладилника за минимум 1 час.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог

Гласове: 110