Постинг
14.01.2022 20:54 -
Индийско "Виндалоо" къри с пилешки гърди и сухи чушки


Това е много вкусно индийско къри, от което ще си оближите пръстите.В комбинация от индийски подправки и зелнчуци е и истинско пиршенство за вкусовите рецептори.Освен това е иделано за хората, които обичат да си похават лютичко.
Индийските ястия се сервират винаги с ориз Басмати-индийски ориз (Basmati) ,но аз го предпочитам с тайландски жасминов ориз (Jasmine rice), както е и на снимката.Сервирам го с пърржено яйце отгоре и кисело мляко,подходящо толкова добре към кърито....ммм просто вкусотия....
Да пристъпя направо към рецептата. :-)))
Необходими продукти: 4 порции
3 пилешки гърди
1 глава лук
1 канелена пръчка
1 дафинов лист
1 ч.л. куркума
4 с.л. олио
за маринатата:
1 люта и 1 сладка суха чушка
3 скилидки чесън
1 резен пресен джинджифил окло 3 см.
1 сладка прясна червена чушка
2 с.л ябълков оцет
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 ч.л. кориандър на зърна
4 зърна черен пипер
1 ч.л. семена от горчица
1 ч.л кимион на зърна
3 ч.л. сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Продуктите за маринатата се смилат в кухнески робот до пюре и с тази паста се маринова пилешкото филе,нарязано на хапки за около 40 мин.
В дълбок тиган се налива олиото и се запържват за кратко 1 мин,канелената пръчка и дафиновоия лист.
След това се добавя лука нарязан на полумесеци и куркумата до омекване на лука.
Идва ред и на пилешкото с маринатата,всичко се изсипва към лука и подправките,добавя се 1 кафена чашка вода и се готви до готовност на пилешкото,около 20 мин.
Сервира се винаги с индийски ориз или питки.
Вълнообразно
Търсене
За този блог

Гласове: 111