Постинг
16.12.2021 11:18 -
Коледни сладки
Ето че дойде време и за Коледните изкушения,вкусни сладки с лимонова и портокалова кора,които ще ви заухаят толкова хубаво в кухнята и съвсем на Новогодишни празници.За това забавление можете да включите и децата,особено когато сладките се украсяват.
Необходими продукти:
200 гр. масло (трябва да е на стайна температура).
150-200 гр захар
1 яйце и 1 жълтък
1 ванилия
3 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
щипка сол
кората на 1 портокал и лимон
по 1 с.л. от сока на портокала и лимона
За глазурата:
3 купички пудра захар
1 с.л вода
ванилия (или каквато есенция предпочитате)
щипка сол
Други украси:
Шоколад за потапяне на бисквитите,цветни пръчици,сладкарски брукат,сребърни топченца и други.
Начин на приготвяне:
Тестото се приготвя като маслото (в никакъв случй не трябва да е разстопено,а на стайна температура) се разбива с кристалната захар до крем окло 10 мин.Добавят се яйцата, ванилията и сока на плодовете се разбиват за кратако.Идва ред на пресятите сухи съставки и настърганата кора на плодовете.Трябва да се получи тесто,ако е необходимо се добавя още брашно,меси се с ръце.Оформя се плоско тестото,за да може след това лесно да се разточи,овива се в стреч-фолио и се оставя в хладилника за 1 час,а може и във фризера за 20 мин.
Тестото се разточва окло 1 см,не трябва да е прекалено тънко и се оформят сладки по ваше желание.Пекат ( взависимост от фурната,всяка е различна) се на 175 градуса за окло 10-15 мин и се оставят да изтинат.
Топинга се приготвя като пудрата захар се разбърква с водата,ванилията и солта с телчица до течен крем.Разпредела се в няколко купички взависимост колото цвята искате да имате и ги смесвате със сладкарката боя.
Всички сладки се украсяват по ваш вкус,поръсват се с пръчици.А може и да разстопите шоколад на водна баня и също да ги потопите наполовина и да ги потопите след това в пръчиците.Кликнете на снимката за да видите всички сладки как аз съм ги украсила.
Сладките се оставят върху решетка за да стегне глазурата.
Весело правене на Коледните сладки,и помнете че не е важно колко перфектни са те,а с каква любов и с кой сте ги приготвили.Сладките ви винаги ще станат вкусни.
Весели празници!
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114