Постинг
08.12.2021 19:02 -
Питка със сирене
Тази вкусна питка е мека като пух и се топи в устата.Празничната погача също можете да включите към Новогодишната трапеза и да изненадате вашите семейство и приятели.От българската домашна пита по-хубаво няма,така че нека отделим малко време по празниците да омесим и поднесем на празничната трапезата за късмет и берекет.
Аз лично много добре си релаксиравам, когато меся тесто и често си приготвям домашни индийски,марокански или български питки.Ще дам рецепта и за тези вкусотии скоро,но сега ето продуктите за тази чудна питка.
Неопходими продукти:
За тестото:
300 гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
1ч.л. захар
80 мл. прясно мляко
1/2 п. бакпулвер
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
хладка вода за месене
1 жълтък за намазване на питата
сусам за поръсване
За плънката:
2 яйца
200 гр. сирене
1 с.л. шарена сол
1 ч.л. чубрица
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Сухите съставки се пресяват,маята се оставя да шупне с малко хладка вода и захар и след това се омесва меко тесто.Оставя се за час да втаса.След това се разделя на топки с намаслени ръце и се пълнят с по 1 с.л. от плънката.Малките питки се прехвърлят в намаслена тава и втасват отново за окло 40 мин.Намазва се с жълтъка,поръсва се със сусама и се пече на предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 30 мин.
Накрая се пръска с няколко капки вода и се завива с чиста кърпа.
Ние си я хапнахме топла,но студена също е вкусна.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114