Постинг
12.12.2021 00:49 -
Паста пенне с пилешко филе и гъбки
Пренасяме се в Италия с тази невероятно-вкусна паста "Penne".Таква истинска италианска рецепта с пилешко,гъбки и паста няма да намерите никаде.Благодарение на моите експерименти в кухнята,успявам винаги да улучвам вкусовете и да впечетля моите гости.Тъй като от скоро живея в Италия и с всеки изминал ден се убеждавам,че италианците използват малко продукти, но добре съчатани и винаги е толккова вкусно. Сега с моята рецепта булвално ще се доконете до Италия и то само с няколко продукта.
Допълвам че подомно ястие в Италия се поднася като предястие.Да,италианците обичат да си похапват със семействата си и дълго се застояват на масата, когато има някакво събиране.Сплотени са,топли и съвсем не им личи на килограмите,че са по живота.Поне аз до сега пълна италианка не видях,докато в Белгия е точно обратното.Но и за там ще напиша когато дойде време да постна и белгийска (фламандска) рецепта.
Ето и продуктите за тази вкусна паста,която можете и да поднесете за Новогодишните празници.
Необходими продукти: за 4 порции
300 гр, паста "Penne"
7-8 броя гъби
1 пилешко филе
1 малка глава лук- шалот
1 склидка чесън
1 малка червена чушка
1 пресен лук
2-3 с.л. зехтин
щипка лют червен пипер
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. мащерка
1/2 винена чаша Бяло вино
пармезан и една малка зелена чушка за поръсване
Начин на приготвяне:
Шалота,червената чушка,бялата част на пресния лук и чесъна се нарязват наситно и се запържват в зехтина до омекване.През това време се вари пастата в леко подсолена вода и зехтин до готовност (виж на опаковката).
След като зеленчуците позапържат се прибавят розмарина и пилешкото месо предварително нарязано на ситно и накълцано като кайма.
Гъбите (ако не обичте гъби,може да ги пропуснете),се запържват в отделен тиган в малко зехтин до златисто и след това и те се добавят към пилешкото и зеленчуците.Идва ред и на виното и мащерата и готовата изцедена паста.Не хвърляйте водата от пасатата,дава страхотен вкус на ястието.Добават се 2-3 черпака и се разбърква добре.Прибавя се и малко настърган пармезан.
Накрая се добавя наситно нарязаните зелена чушка и перата от зеления лук.
Когато се поднесе в дълбока чиния се презентира с настъргания пармезан.Консумира се с бяло вино.
Buon appetito! :)
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114