Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2021 21:24 - Кус-кус Табуле със сирене
Автор: anichka1988 Категория: Рецепти   
Прочетен: 207 Коментари: 0 Гласове:
1



image 

За постещите имам много подходяща,хранителна и много ароматна рецепта.Портокаловият и лимоновия сок от дресинга, напомнят за идващите Новогодишни празници.В кухнята ще ви заухае просто чудесно и в комбинация на останалите продукти.
Името "Табуле" произлиза от салата отново от Близкия-Изток и обиковено се прави с булгур,много магданоз и пресен лук.Ще дам рецепта и за тази вкусотия,но сега ви предлагам подомна салата с кус-кус,сорт зърнена храна която се консумира в ежедневието и от мароканците.Салата е подходяща да се сервира и като гарнитура към пилешко или агнешко месо.

 Необходими продукти: за 4 порции

200 гр. кус-кус
1/2 зеленчуков бульон
1 глава лук
3 домата
1/2 кратавица
150 гр. краве  сирене
3-4 стръка магданоз
2 стръка мента
2 с.л. сурови кедрови ядки

за дресинга:

3 с.л. зехтин
кората на 1 лимон и 1 портокал
сока на 1/2 лимон и 1/2 портокал
1 ч.л. зехтин
1ч.л горчица
1 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Кус-куса се вари заедно с бульона и няколко капки зехтин.Като се свари не трябва да става на каша,а всяко зрънце да се отделя едно от друго.Примерно 1 ч.ч кус-кус се вари в 1 ч.ч и 1/2 вода.Колкото да покрие.Следвайте също така и упътването на опковката.Когато водата се изпари,се разбърква леко с вилица.Опитайте,ако е готово,дръпнете от котлона и изсипете в някава тава,за да изстине по-бързо.

През това време се бланшират доматите в гореща вода,колкото да се отдели ципата.Тя се обелва както и семките и вътрешността на домата се отстраняват.Само месестата част се нарязва на кубченца и се добавя към вече изстиналия кус-кус.Краставицта се обелва и също се нарязава на кубчета.Лукът и пресните подправки се нарязват наситно.Сиренето се натрошава и заедно със зеленчуците се добавят в тавата

Кедровите ядки се запичат леко на тиган и се оставят да изстинат настрана.
Съставките за дресинга се смесват в една купичка и се залива в/у кус-куса и зеленчуците.Разбъркват се внимателно всички съставки и накрая се поръсва с кедровите ядки.Опитайте от салата,ако е необходимо се допълва от дресинга.Аз лично много обичам да има повечко лимонов сок и черен пипер.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 112959
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Октомври, 2024  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031