Постинг
02.12.2021 23:21 -
Кибех с пилешко и сушени кайсии
Ако се чудите какво друго да сготвите с булгур,аз ви предлагам съвсем различна и много вкусна рецепта,която често си я приготвям вкъщи.Освен това и зимното време го предразполага и е време да изполваме сушените плодове.За тази рецепта не ви трябват много продукти и крайния резултат е зашеметяващ.Ястието много подхожда и на нашия Балкански вкус.
Необходими продукти: за 4 порции
2 пилешки гърди без кожа
1 голяма глава лук
200 гр. булгур
6-7 бр. сушени кайсии
1 морков
2 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. сминдох
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Булгура се накисва предварително за 10 мин и се изцежда добре от водата.
Пилешките гърди се накълцват в робот до кайма заедно с лука и сушените кайсии.
Сместа се прибавя към булгура заедно с настръргания морков плюс подправките и се прибавя 1 до 2 с.л. зехтин.Всичко се разбърква с лъжица до еднородна смес и се прехвърля в тавичка предварително намазана със зехтина. Разстиля се добре на дебел слой,около 3-4 пръста и се пече за 25-30 мин до златисто.Подхожда добре с някаква салата и сос от кисело мляко.
Вълнообразно
EU, БГ чиновници- с масови резервации за...
Как Западът завладя Москва
А'ре ся' и'на фотка за Фръцбука!
Как Западът завладя Москва
А'ре ся' и'на фотка за Фръцбука!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114