Постинг
01.12.2021 10:54 -
Топеница с червени чушки
Тази традиционна вкусна българска разядка върви толкова добре на българска трапеза с българска погача и сирене.Сега е сезона на червените и жълтите чушки,така че нека не ги подминаваме.Топеницата е даже по-вкусна с тези есенно-зимни зеленчуци,отколкото със зелени чушки. Нека ви покажа как аз си ги приготвям вкъщи.
Продукти:
3 червени и 3 жълти чушки
4-5 скилидки чесън
100-150 мл. вода -да покрие чушките
5 с.л. олио
2-3 с.л винен или ябълков оцет
5 стръка магданоз
2 стръка копър
1 ч.л. лют червен пипер
щипка захар
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Чушките се пекат,оставят се в найлонов плик и след това се обелват.Чесънът се счуква в хаванче,пресните подправки се нарязват наситно.Всички продукти се смесват в купа и се разбъркват.Опитава се на вкус ако е нужно още сол или оцет.
Хубаво е поне 1 час да постоят,преди сервиране.Топеницата е подходяща с яхнийка,питка,кюфтенца или каквото имате вкъщи.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114