Постинг
17.11.2021 22:40 -
Ангелски сладкиш
Този вкусен сладкиш се топи в устата,прави се много бързо и напомня за предстоящата зимна приказка.Предстявам ви отново мое творение но този път нещо сладичко с кокос,за чийто десерт не са ви нужни много съставки.
Продукти: за 4 порции
За тестото:
80 гр масло
100 гр захар (яко обичате повече сладичко можете да добавите още,но не забравяйте че в сместа за заливката също ще има още захар)
3 яйца
100 мл. прясно мляко
100 мл. кокосово мляко
100 гр. кокосови стърготини
200 гр брашно
2 -3 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
щипка сол
За заливката:
300 мл. прясно мляко
100 мл. кокосово мляко
150 гр. захар
1 ванилия
щипка сол
2 с.л.нишесте (безцветно,без аромати и без оцветители)
За поръсване:
80-100 гр.кокосови стърготини за поръсване,за да покрие добре сладкиша
Начин на приготвяне:
Маслото,захарта и солта се разбиват добре с миксер,добавят се белтъците предварително разбити на сняг.А след това и жълтъците един по един докато сместа стане еднородна.Добавят се мокрите( кокосовото и кравето мляко) и сухите съставки.Сместа трябва да се получи като за блат за торта или за кекс.
Пече се в дълбок съд на 180°C градуса за 20-25 мин.Проверявайте с клечка за зъби.След като се опече се оставя настрана да изстине добре.
Приготвя се заливката като и двата вида млека заврят с останалите съставки,докато захарта се разстопи след това се добавя и нишестето предварително разтворено в малко студена вода.Като се сгъсти малко (в сместа не трябва да има останали бучици),се дръпва от котлона и остави настрана да изстине.
След като и двата компонента са добре охладени,с обратната страна на дървена лъжица се правят дупки на блата и се залива със сладкия сос.Разпределя се добре и се оставя за минимум 1 час да попие заливката.Преди да сервирате,поръсете с кокосовите стърготини.
Надявам се да ви е харесала моята рецепта,споделете с мен вашите резултати.Вече имам и нов профил само с рецепти в Инстаграм,където можете да ме последвате и видите още мои вкусни и интересни рецепти. ani_homekitchen.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114