Постинг
15.11.2021 17:20 -
Пиле "Тандури" по Индийски
Това една от любимите ми индийски рецепти,която е много лесна и за забързаните домакинки.Хубаво е обаче предварително да се снабдите с индийски подправки,тъй като без тях няма да е същото ястие,а то е толкова вкусно че мъжът ми направо си облиза пръстите.
Подправките можете да ги намерите в малките индийски или пакистански магазинчета, в големите супермаркети или да си ги закупите чрез интернет.В 21 век сме и вече почти всичко може да се намери в интернет,а и екзотични продукти също вече се предлагат в България в специалните магазини.Само трябва човек да се поинтересува и Voila.
В Белгия е пълно с чужденци,затова и лесно си намирах продуктите в индийските,мароканските и тайландските магазинчета.Сега в Италия също си ги намирам, но в началото ми беше трудо да проуча, в кой район точно какво се продава.И така вече знам кое къде се предлага и се отбиваме от време на време из различните градчета в Тоскана.От този район също ще ви предложа скоро вкусна Тосканска рецепта.
А сега пилето по Индийски.
Необходими продукти: за 4 порции
4 пилешки бутчета с плешка
За маринатата:
1 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. гарам масала-продава се като готова подправка (скоро ще дам рецепта как да си приготвите този чудесен индийски микс от подправки)
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. кориандър на прах
1 ч.л. куркума
2 ч.л. хубав на цвят червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
4 силидки чесън
4 с.л. олио
1 с.л. масло
сол,черен пипер на вкус
2 резена около 2-3 см.пресен корен от джинджифил ( този корен е изключителен полезен за имунната система,има противовъзпалително действие срещу вирусите както и помага на храносмилателната система.Чудотворна подправка за редовен метаболизъм)
Начин на приготвяне:
В дълбока купа се разбърква киселото мляко с подправките,добавя се пилешкото като предварително му направите леки разрези,за да попие по-добре маринатата.Масажирайте добре с ръце бутчетата и оставете така в халадилника със стреч фолио за 1 час.Пилето става още по-вкусно и сочно,ако се маринова за една нощ в хладилника.
Пече се в тава на 180 градуса за 40 мин,докато пилешките бутчета се опекат и придобият хубав червен цвят.Заливайте периодично месото с мазнината от тавичката.
Сервира се с индийски ориз Басмати или с хляб.
Споделете с мен дали рецептата ви е харесала и ако имате въпроси относно детайли в приготвянето й,винаги можете да ме попитате.Разгледайте и другите ми рецепти и останалите,които ще споделям занапред и незабравайте да гласувате и да харесате страницата ми.Така ми помагате да пиша повече интересни рецепти за вас,и давам полезна и здравословна информация ,относно продукти,подправки и произхода на самото ястие. Както и да включвам интересни истории от мои лични преживявания свързани с тях.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114