Постинг
14.11.2021 19:40 -
Мусака
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 14.11.2021 19:49
Прочетен: 742 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 14.11.2021 19:49
Такава вкусна мусака не сте похавали никога!
Подправките които използвам, правят ястието още по-вкусно и ароматно.От днес нататък ще искате само по този начин да си приготвяте тази чудна мусака.
Необходими продуки: за 4 порции
500 гр. кайма
4 средно големи картофа
1 голяма глава лук
3 с.л.олио
1 сдредно голям пресен домат
1 ч.л. доматен концентрат
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. куркума
1 ч.л. чубрица
3-4 стръка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
За заливката:
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
100 гр кашкавал
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва наситно и се запърржва в олито за минута,добавя се каймата.След като се позапържат,се добавят картофите нарязани на купченца и подправките.Добавя се малко вода и продуктите се задушават докато омекнат картофите.
След което се добавят настъргания пресен домат,доматения концентрат и доматенето пюре.Завира за 5 мин. и се добавя пресния магданоз нарязан наситно.Отдръпва се от котлона и сместа се изсипва в дълбока тавичка.
Залива се със сместа като яйцата се разбъркват добре с киселото мляко,настъргания кашкавал (аз използвах Гоуда) и подправките.
Мусаката се пече на 200 градуса за 25 мин докато заливката придаде златист до леко червеникав цвят.Наглеждайте ястието переодично,всяка фурна е различна.
Сервирайте парче мусака с кисело мляко.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114