Постинг
24.01.2022 12:09 -
Белгийски кейк с ябълки/Appeltaart
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.01.2022 12:09

Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 24.01.2022 12:09


Започвам седмицата с нещо сладичко за повече настроение и усмивки.Този белгийски сладкиш е много лесен за приготвяне и идеален за внезапни гости.
След канелените им бисквити и белгийския им шоколад ,които си ги приготвях на различни сладкиши,обичах да си пека от време на време и ябълковия им таарт. Той се консумира задължително с топка сладолед или бита сметана. Много добре пасва с чаша кафе и добра компания разбира се.
Белгийците не сядат никога да пият кафе без бисквита,шоколадов бонбон или вид сладкиш.Винаги трябва да има нещо сладичко към кафето им. Дори и в ресторантите и кафетата се сервира кафето с шоколадов бонбон или бисквита,които са безплати към самото кафе.За вид таарт трябва разбира се да се заплати.
Мога много да разказвам за белгийската кухня и преживяванията ми с всяка рецепта,но има време и затова когато напиша пак някоя друга рецепта свързана по темата.
Бих се втрурнала да разправям с подробности за белгиския вкус и манталитет и не само както и за други държави,но това ще го запазя за моята книга, по която работя в момента.Заглавието съм го измислила вече,но ще го запазя в тайна ,къй като е мое авторско а и да е по-итересно за накрая.
Да се пише електронна книга не е лесно,защото се изисква време,спокойствие,които аз ги имам,но в случая трябва да играя роля на редактор,издател,познания с информационни технолигии, неща свързани с маркетинга....За последните две изброени няма да ми е много трудно,тъй като съм учила за това и имам някакви познания и спомени от гимназията-как се правят презентации и други маркетингови трикове.Но за другите две ще видим,работим по въпроса,не бързам, за да не сгреша нещо и се надявам някой ден да имам своя издадена книга с рецепти от цял свят.
Издадох се този мой проект,но все пак съм жена и съм малко не нърпелива,защото много се вълнувам.Надявам се и моите последователи да ме подкрепят в моите сайтове:Instagram & Facebook -Ani_homekitchen & anichka1988.blog.bg като харесат страницата ми,така бих се мотивирала за реализирането за една моя следваща мечта.
Ето и рецептата за този лесен таарт.
Необходими proдукти:
2 ябълки
за тестото:
125гр. брашно
1 яйце
1 ч.л. бакбулвер
4 с.л. захар
3 с.л. прясно мляко
3 с.л олио
2 ванилии
за заливката:
70 гр. масло
2 с.л. захар
1 яйце
Начин на приготтвяне:
Съставките за тестото с разбъркват с лъжица докато се получи такова като за торта.Изсипва се във форма за тарт,която е предварително намаслена с масло и поръсена с брашно.Отгоре се нареждат ябълките,които са почистени от кората и семките и нарязани на тънки полумесеци.Нареждат се плътно едно до друго спиарловидно.Отгоре се залива със заливката от разстопеното масло,захар и яйце.
Тарта се пече се за 20-25 мин на 200 градуса.
Като изстине се сервира с топка ванилов сладолед.
Smakkelijk!
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог

Гласове: 110