Постинг
19.01.2022 10:41 -
Вкусни еклери
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 20349 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 19.01.2022 22:51
Прочетен: 20349 Коментари: 4 Гласове:
6
Последна промяна: 19.01.2022 22:51
Аз ги наричам войничета,а от френски еклер (еclair) в буквален смисъл означава светкавица.И до днес еклерите се правят продълговати пълнени с крем и шоколадова глазура.Тестото е същото парено като за профитероли.
И така този вкусен френски десерт може да си го хапнете както за закуска така и като трето след леко рибно основно като паеля например,чиято рецепта ще дам само след малко.
Това е второто меню,което ви предлагам за Свети Валентин=романтично и много вкусно разбира се.
Необходими продукти: 4 порции
за пареното тесто:
400 гр. вода
170 гр. брашно
5 яйца
100 гр. масло
1 ч.л. захар
щипка сол
за крема:
4 жълтъка
400 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
100 гр.захар
ванилия
течна сметана
за глазурата:
Аз използвам черен натурален шоколад- една опаковка,защото се съчатава идеално с другите компоненти/вкусове.Но ако искате да ви е по-сладко можете и с млечен шоколад
2 с.л. кокосово масло (Предпочитам го пред обикн. масло,защото не обичам вкуса на крема да е с вкус на масло.А и скокосовото масло е по-здравословно.)
Начин на приготвяне:
Водата се оставя да заври в дълбок съд заедно с маслото,захарта и солта.Когато заври се изсипва брашното и се разбърква енергично докато получите парено тесто.
Оставя се да изстине и се напълва в шприц.В тава покрита с хартия за печене се оформят еклери,като острите връхчета наскате леко с моки пръсти.Пекат за 10 -15 мин на 180 градуса до златисто.Наблюдавайте ги да не изгорят.
Крема се приготвя като прястото мляко завира със захарта и след това към жълъците се сипва по малко от пряснотот мляко за да се теперират.Изипват се към прясното мляко.Добавя се и брашното смесено с малко прясно мляко.Разбърква се енергично докато се получи на крем.Накрая се добавя ванилията. Крема се оставя да изстине и се смесва с предварително разбитатта сметана със шпатола в една посока.
Еклерите се разряват на 2 и се пълнят с малко от крема.
Шоколада се разстапя на водна баня и се смесва с кокосовото масло. Трябва да се получи блестяща и гладка глазура.Еклерите се потапят и се оставят в поднос.
Bon appеtit! :)))
Вълнообразно
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
цитирайда нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!
цитирайeva666 написа:
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
Благодаря Ева! Не нямам бутик много мило,мерси,но обичам да се контя от време на време ;-) :)))) Тази снимка е от миналата година от Рождения ми ден в Италия,а роклята е от Белгия.Имах време да се понапрявя малко..;-)
dobrodan написа:
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!
Съжалявам че ти се е дояло,нямах точно в това напредвид но пък значи изглежда апетитно,което е добре,за да готвят хората ястията и посещават сайта ми...;-))) Обещавам другия път да дам рецепта за закуска.В момента съм на Валентинско меню и затова така с тези десерти.... ;-))) вкусни десерти.
Търсене
За този блог
Гласове: 114