Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2022 10:41 - Вкусни еклери
Автор: anichka1988 Категория: Рецепти   
Прочетен: 20349 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2022 22:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Аз ги наричам войничета,а от френски еклер (еclair) в буквален смисъл означава светкавица.И до днес еклерите се правят продълговати пълнени с крем и шоколадова глазура.Тестото е същото парено като за профитероли.
И така този вкусен френски десерт може да си го хапнете както за закуска така и като трето след леко рибно основно като паеля например,чиято рецепта ще дам само след малко.
Това е второто меню,което ви предлагам за Свети Валентин=романтично и много вкусно разбира се.

Необходими продукти: 4 порции

за пареното тесто:

400 гр. вода
170 гр. брашно
5 яйца
100 гр. масло
1 ч.л. захар
щипка сол

за крема:

4 жълтъка
400 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
100 гр.захар
ванилия
течна сметана

за глазурата:

Аз използвам черен натурален шоколад- една опаковка,защото се съчатава идеално с другите компоненти/вкусове.Но ако искате да ви е по-сладко можете и с млечен шоколад

2 с.л. кокосово масло (Предпочитам го пред обикн. масло,защото не обичам вкуса на крема да е с вкус на масло.А и скокосовото масло е по-здравословно.)

Начин на приготвяне:

Водата се оставя да заври в дълбок съд заедно с маслото,захарта и солта.Когато заври се изсипва брашното и се разбърква енергично докато получите парено тесто.
Оставя се да изстине и се напълва в шприц.В тава покрита с хартия за печене се оформят еклери,като острите връхчета наскате леко с моки пръсти.Пекат за 10 -15 мин на 180 градуса до златисто.Наблюдавайте ги да не изгорят.

Крема се приготвя като прястото мляко завира със захарта и след това към жълъците се сипва по малко от  пряснотот мляко за да се теперират.Изипват се към прясното мляко.Добавя се и брашното смесено с малко прясно мляко.Разбърква се енергично докато се получи на крем.Накрая се добавя ванилията. Крема се оставя да изстине и се смесва с предварително разбитатта сметана със шпатола в една посока.
Еклерите се разряват на 2 и се пълнят с малко от крема.

Шоколада се разстапя на водна баня и се смесва с кокосовото масло. Трябва да се получи блестяща и гладка глазура.Еклерите се потапят и се оставят в поднос.
Bon appеtit! :)))





Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - ...мммм...многоо любимо..пак, ме уцели..
19.01.2022 10:56
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
цитирай
2. dobrodan - Момиче? :):):):):)
19.01.2022 11:30
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!
цитирай
3. anichka1988 - Ани4ке, страшна рокля, милаа. . да ...
19.01.2022 23:41
eva666 написа:
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..

Благодаря Ева! Не нямам бутик много мило,мерси,но обичам да се контя от време на време ;-) :)))) Тази снимка е от миналата година от Рождения ми ден в Италия,а роклята е от Белгия.Имах време да се понапрявя малко..;-)
цитирай
4. anichka1988 - Срама си нямаш :):):). Има хора, ...
19.01.2022 23:45
dobrodan написа:
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!

Съжалявам че ти се е дояло,нямах точно в това напредвид но пък значи изглежда апетитно,което е добре,за да готвят хората ястията и посещават сайта ми...;-))) Обещавам другия път да дам рецепта за закуска.В момента съм на Валентинско меню и затова така с тези десерти.... ;-))) вкусни десерти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 112936
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Октомври, 2024  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031