Постинг
19.01.2022 10:41 -
Вкусни еклери
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 20346 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 19.01.2022 22:51
Прочетен: 20346 Коментари: 4 Гласове:
6
Последна промяна: 19.01.2022 22:51
Аз ги наричам войничета,а от френски еклер (еclair) в буквален смисъл означава светкавица.И до днес еклерите се правят продълговати пълнени с крем и шоколадова глазура.Тестото е същото парено като за профитероли.
И така този вкусен френски десерт може да си го хапнете както за закуска така и като трето след леко рибно основно като паеля например,чиято рецепта ще дам само след малко.
Това е второто меню,което ви предлагам за Свети Валентин=романтично и много вкусно разбира се.
Необходими продукти: 4 порции
за пареното тесто:
400 гр. вода
170 гр. брашно
5 яйца
100 гр. масло
1 ч.л. захар
щипка сол
за крема:
4 жълтъка
400 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
100 гр.захар
ванилия
течна сметана
за глазурата:
Аз използвам черен натурален шоколад- една опаковка,защото се съчатава идеално с другите компоненти/вкусове.Но ако искате да ви е по-сладко можете и с млечен шоколад
2 с.л. кокосово масло (Предпочитам го пред обикн. масло,защото не обичам вкуса на крема да е с вкус на масло.А и скокосовото масло е по-здравословно.)
Начин на приготвяне:
Водата се оставя да заври в дълбок съд заедно с маслото,захарта и солта.Когато заври се изсипва брашното и се разбърква енергично докато получите парено тесто.
Оставя се да изстине и се напълва в шприц.В тава покрита с хартия за печене се оформят еклери,като острите връхчета наскате леко с моки пръсти.Пекат за 10 -15 мин на 180 градуса до златисто.Наблюдавайте ги да не изгорят.
Крема се приготвя като прястото мляко завира със захарта и след това към жълъците се сипва по малко от пряснотот мляко за да се теперират.Изипват се към прясното мляко.Добавя се и брашното смесено с малко прясно мляко.Разбърква се енергично докато се получи на крем.Накрая се добавя ванилията. Крема се оставя да изстине и се смесва с предварително разбитатта сметана със шпатола в една посока.
Еклерите се разряват на 2 и се пълнят с малко от крема.
Шоколада се разстапя на водна баня и се смесва с кокосовото масло. Трябва да се получи блестяща и гладка глазура.Еклерите се потапят и се оставят в поднос.
Bon appеtit! :)))
Вълнообразно
СПОКОЙНИ ОЧИ
Грузинските власти ще се извинят за олим...
Как данайците присвоиха имената на пелас...
Грузинските власти ще се извинят за олим...
Как данайците присвоиха имената на пелас...
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
цитирайда нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!
цитирайeva666 написа:
Ани4ке, страшна рокля, милаа..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
да нямаш и Бутик..би било..ЧУдодейно..лицеприятно..
Благодаря Ева! Не нямам бутик много мило,мерси,но обичам да се контя от време на време ;-) :)))) Тази снимка е от миналата година от Рождения ми ден в Италия,а роклята е от Белгия.Имах време да се понапрявя малко..;-)
dobrodan написа:
Срама си нямаш :):):). Има хора, дето още не сме закусвали, милост молим!
Съжалявам че ти се е дояло,нямах точно в това напредвид но пък значи изглежда апетитно,което е добре,за да готвят хората ястията и посещават сайта ми...;-))) Обещавам другия път да дам рецепта за закуска.В момента съм на Валентинско меню и затова така с тези десерти.... ;-))) вкусни десерти.
Търсене
За този блог
Гласове: 114