Постинг
04.01.2022 02:19 -
"Фатех" с пилешко
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.01.2022 02:23
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 04.01.2022 02:23
Ако ви е останало пиле от Новогодишната нощ,давам идея как да си приготвите вкусно и бързо ястие от ливанската кухня. По моя рецепта,се използват пресни пилешки гърди,които се сваряват с подправки.Но става и с готово печено пиле да накъсате на парчета и минете през тиган с лук и подправки.
Ето продуктите за тази вкусотия.
Необходими продукти:
канелена пръчка
5 карадамона
3 карамфила
2 пилешки филета
2 с.л. зехтин
1 гл. лук
2 ск. чесън
ч.л червен пипер
2 с.л кедрови ядки
2 тортили
сол и
черен пипер на вкус
За дресинага:
200 мл. кисело мляко
1 ск. чесън нарязан наситно
щипка лют червен пипер
1 с.л. мента
стрък магданоз нарязан наситно
Начин на приготвяне:
Пилешкото се сварява до готовност с карамфила,кардамона и канелената пръчка.След това се разкъсва с вилица. В тиган се пържи лука до омекване,прибавя се пилешкото,чесъна на ситно, червения пипер сол и черен пипер на вкус.Готви се няколко минути и се смесва с опечените тортили на грил тиган и нарязани на малки квадрати. Слага се тук там от дресинга и се поръсва със запечените кедрови ядки.
Яде се така а може и да си овиете сместа в тортиля и добавите пресни зеленчуци (домат,краставица...).
Китай осъзнава, че Русия ще бъде победен...
Феноменът всяко чудо за 3 дни в БГ медии...
ВНИМАНИЕ! НОРВЕЖЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ!
Феноменът всяко чудо за 3 дни в БГ медии...
ВНИМАНИЕ! НОРВЕЖЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114