Постинг
04.01.2022 01:55 -
Най-вкусната супа топчета
Супата може да бъде една от най-консумираните храни,тъй като е хранителна,здравословна и много вкусна и подходяща за зимните месеци.
Опитвала съм различни видове супи, от които вкусни и не толкова вкусни.Убедих се че има домакини,които все още не успяват да сговят супа,затова в случая ще дам тайната си рецепта.Защото няма по-вкусно от домашно-приготвена супа с пресни продукти. Приготвяла съм тази нашенска супа на чужденци,на които много им се хареса и похвално за бългасрката кухня и моя милост, поискаха допълнително.
Не пестете продукти що се отнася до вкусно ястие.Отделете време, въпреки забързаното ежедневие и сгответе топла супичка за вашето семейство.Не отнема много време и най-важното-гответе с любов,а не по задължение.
Необходими продукти: за 4 порции
за топчетата:
1 яйце
250 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1/2 гл лук
1 ч.л чубрица
сол и черен пипер
брашно за овалване
за бульона:
1/2 глава лук
1 морков
стрък прясна целина
1 малка зелена чушка
1 малка червена чушка
1 дафинов лист
1 суха люта чушка
1 с.л олио
2 с.л. домати и сока от консерва
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. копър
стрък пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
щипка захар
за застройката:
2 с.л. кисело мляко
1 жълтък
1 ч.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Каймата се смесва с другите продукти и се оформят топчета малко по-малки от орех.Овалват се в брашно и се оставят настрана.
В дълбок съд се налива вода до малко повече от половината и се оставя да заври с дафиновия лист,олиото,сухата чушка,солта и пипера.
Като заври се прибавят ситно нарязаните зеленчуци без домата.Като омекнат се добавят и топчетата внимателно.
Супата се готви на бавен огън, докато ориза в топчетата е напълно уврял.Тогва се слага и домата,ври за 5 мин и накрая се се добавят подправките, наситнения магданоз и захарта.Прибавя се сол ако е необходимо.
Винаги опитвайте ястията си докато готвите,не веднъж споменавам,тъй като има много домакини които не го правят,а трябва защото все пак и най-опитния готвач опитва докато готви.
Супата се застройва веднага,за да се сготви жълтъка като съставките за застройката се смесват добре и внимателно черпак по черпак се слага към застройката и след това се изсипва към супата.
Споделете с мен дали ви се е получила супа топчета и кажете коя да се следващата супа,кото искате да сготвим.В момента ми се въртят рецепти за супа от тиква с джинджифил,както и за доматена супа с маскарпоне.Идеални крем супи за сезона и здравословно междухранене по време пауза на работното място.
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
СУПИ С МЕСО - Бързи и лесни кулинарни ре...
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 113