Постинг
28.11.2021 18:15 -
Баничка по Севлиевски
Тази вкусна баничка е като купешката-мека отвътре и хрупкава отвън.
Научих се от една стара приятелка, с която се запознах в Белгия по време на учебни занаятия и ви гарантирам че баницата ще се изяде за аламинут.Затова си пригответе повече продукти ,ако ще посрещате гости.
Винаги си я приготвям и в България като си ходя ,ако искам да се представя добре пред гостите и те са оставали доволни.
А ако отидете на гости поднесете тази вкусна баничка без да казвате,
че вие сте я правили,след като гостите я опитат,ще разпитват веднага кой я е правил и ще ви търсят за комплименти Аз промених рецептата разбира се,за да се отличава моя почерк и да е мое лично произведение.Запретвайте ръкави и да започваме,много лесно се приготвя.
Необходими продукти:
1 п. кори за баница
4 яйца
5 с.л. кисело мляко
1 кафена чашка олио
50 гр. масло
250 гр. сирене
1 ч.л. сода бикарбонат
Взима се една кора и се намазава с малко олио( не много,защото накрая се намазва допълнително).Покрива се с друга кора и се полива с 2-3 с.л. от сместа предварително разбита с телчица:киселото мляко,яицата и содата.И след това се натрошава с малко сирене.Навива се на руло и на охлювче и се подреждат в тавичка покрита с хартия за печене.
Така се навиват и останалите банички на охлюв.Слага се по една лъжичка от останалата смес и малко кубче от маслото върху всяко.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 мин.Остава се да изстине без да се покрива
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114