Постинг
27.11.2021 12:39 -
Баба Гануш
Ще ви накарам да заобичате патладжана с тази моя рецепта от Средния изток,а в случая -Ливан. За да имате повече представа - тази вкусна разядка наподобява на нашенското Кьопово,но разликата е в ядковия вкус на сусама,а именно -Тахана.
Продукти: за 4 порции
2 патладжана
2 с.л. тахан (tahini) - Тахан е сусамова паста,която можете да намерите вече и в магазините.Аз си я приготвям вкъщи.Пишете долу като коментар ако искате рецепта за тахан.
2 скилидки чесън
сока на 1/2 лимон
1 с.л. зехтин
сол на вкус
Приготвяне:
Патладжаните се пекат в предварително загрята фурна.Като изстинат се обелват и вътрешността се мачка в хаванче.Аз имам голямо хаванче и това от камък,което е най-качествено,добре ми върши работа и в индийската кухя.
След това патлажана се прехвърля в купа и се смесва и останалите съставки и предварително смачкания чесън.
Оставя се в халдилника за минимум 30 мин преди сервиране,за да поеме добре от всички съставки.Много вкуса разядка в/у препечено хлебче както и за гарнитура.
Вълнообразно
Турция: Няма да мълчим, ако Израел напад...
ТРИУМФ НА РОМАН ПОЛАНСКИ НА 23-те ЕВРОПЕ...
Екскурзия до Ливан
ТРИУМФ НА РОМАН ПОЛАНСКИ НА 23-те ЕВРОПЕ...
Екскурзия до Ливан
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114