Постинг
26.11.2021 07:33 -
Картофки по индийски
Много вкусни картофки и лесни за приготвяне.Продължавам с моите Околосветски ястия и отново-вегетарианско.Оригиналното име на тази вкусотия е "Aлоо" и е подходящо, както за гарнитура,така и само по този начин да се хапва.А с домашни пърленки,картофите са още по-вкусни.За индийски пърленки,също ще дам рецепти скоро в сайта ми.
Продукти: за 4 порции
1/2 кг. картофи
2-3 силидки чесън
2 резена пресен джинджифил
2 ч.л. куркума
2 ч.л. червен пипер
2-3 щипки лют червен пипер (Аз добавям повечко,защото обичам,а индийската кухня без лютичко,не е индийско) :))))
2 ч.л черни семена от горчица (mustard seeds)
2 ч.л. семена от кимион
3-4 с.л олио
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета.В незалепващ тиган (изберете средно-голям,за да се сготвят добре картофите и за да не станат на каша), се загрява леко олиото и се пускат семената от горчица и от кимион.Семената от горчица трябва да започнат да пукат като пуканки,след това веднага за крато се пускат чесъна и джинджифила на паста.Внимавайте да не прегорят! Прибавят се картофите,трябва да се запържат и получат златна коричка от едната страна,така че не бързайте да ги разбърквате.След това се добавят и другите подправки и се разбъркват периодично.Добавя се малко вода,колкото да покрие леко катофите и се задушават под капак,като отново периодично се разбъркват и се внимава да не станат на каша.Готвят се до готовност и се сервират топли.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 114