Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2021 12:45 - Джинджифилово пиле по Тайландски
Автор: anichka1988 Категория: Рецепти   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 
Перфектната рецепта за здраве и енергия ви представям от Тайланд.Много вкусни и крехки пилешки гърди по тайландски,с екзотични сосове и много здравословно за организма.Това известно ястие от нашумелите улици по Тайланд (streed food) и едно от любимите ми koито съм яла там.Самата рецепта е и здравословна по себе си,но аз я направих още по-витаминозна и вкусна.
На първо място трябва да се снабдите с тайландските сосове иначе няма да се получи ястието.Ще ги напиша на английски по долу в рецептата ,за да ги откриете по-лесно.А тях можете да намерите в големите супермаркети или чрез интернет,както и друг път съм споменавала.

Необходими продукти: за 4 порции

За маринатата:
2 с.л. соев сос (Soy souce),най-хубави са на "Kikkoman"
бял пипер
2 големи пилешки гърди

Останалите продукти:

1/2 зелена,жълта и червена чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 резенчета -1см. пресен джинджифил
1 ч.л. кафява захар
5 с.л.  Tайландски Рибен сос ( Thai Fish sauce)
4 с.л. сос от стриди (Oyster sauce)
2-3 с.л.олио
за гарнитура- тайландски ориз (Thai Jasmin rice)

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се почистват от ципите и се нарязват на малки парченца по диагонал.Мариноват се със съставките за около час.
 През това време се нарязват зеленчуците: чушките на средно-големи квадрати,лукът на полумесеци,чесънът на не много наситно, за да не изгори и джинджифилът на тънки ивици.
 В уок ( дълбок съд, в който азиатците готвят,става още по-вкусно),в  добре загрятото олио се запържват първо чесънът и джиджифилът,като непрекъснато се разбъркват.Температурата трябва да е висока на уока,за да станат хрупкави зеленчуците отвън и меки от вътре.Хубаво е да готвите тайландското ястие на газов котлон.Добавят се чушките и лукът и се готвят за 1-2 минути,не трябва да са напълно сготвени,а леко хрупкави.Не спирайте да разбърквате постоянно.Прибавя се пилешкото, докато се сготви и накрая сосовете,които предваритело се смесват в една купичка заедно със захарта.Добавете на вкус ако е необходимо.Сол НЕ се добавя,тъй като тайландските сосове за достаъчно солени. Става разкошно тайландско ястие.Сервира се с тайландския ориз.Следвайте инструкциите на опаковката .Много е важно ориза е да сготвен както трябва.







Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anichka1988
Категория: Рецепти
Прочетен: 110279
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930